dimarts, 26 de novembre de 2013

6a Nit dels Mussols

La nit del 22 de novembre va ser molt emocionant pels nois i noies del Mou-te de 5è., 6è. i primer grup del Casal de Joves Pare Sallarès. Van fer la 6a. Nit dels Mussols! 

Sota el lema "Conviure" vam treballar actituds positives davant la immigració. Primerament veient un vídeo i fent una reflexió per grups barrejats. Després, fent una dinàmica amb una enganxina que portaven al front on hi havia escrita una ètnia o nacionalitat on cadascú havia d'explicar a l'altre com viuen la gent d'allà, els costums,... fins a endevinar-ho. 

Després de sopar i menjar el pastís d'aniversari del Marc, va ser el moment del joc de nit. Per grups havien de trobar 8 menjars, vestits, costums, idiomes, cançons i religions de 4 cultures diferents que estaven amagats per tota l'escola. En acabat, cada grup va fer una prova relacionada amb el que havien trobat i van explicar als altres grups el que havien après. 

Una vegada feta la reflexió final i l'hora del adéus només ens cal esperar la següent edició del mes d'abril! Reflexió final: “ Si el teu Crist és jueu, el teu cotxe japonès, la teva pizza italiana, el teu rellotge suís, la teva democràcia grega, el teu cafè del Brasil o de Colòmbia, les teves xifres àrabs, les teves lletres llatines, la teva y grega, la teva barretina grega i la teva verge negra, aleshores, com goses dir que el teu veí és un estranger?”. 

Podeu veure més fotos en aquest enllaç.