dimecres, 24 d’abril de 2013

La Guerra al Cor i Pere Calders

El proper dilluns dia 29 d'abril a 3/4 de 9 del vespre a la sala d'actes de l'Escola Pia (entrada pel carrer Garcilaso), us convidem a assistir a l'acte de cloenda de l'any literari de l'Escola Pia de Sabadell. Un curs on l'alumnat ha pogut acostar-se a l'obra de tres escriptors excepcionals de qui hem commemorat el centenari del seu naixement: Joan Sales, Tísner i Pere Calders. 
 
Aquest acte tindrà dues parts. En la primera uns quants alumnes de tercer d'ESO representaran una selecció de contes de Pere Calders que ells mateixos han dramatitzat i adaptat, amb un gran esforç i dedicació; i que interpreten de manera magistral. 

A la segona podrem gaudir de l'espectacle “La Guerra al Cor”, que és un muntatge en què la lectura de fragments literaris o testimonials sobre la guerra d'alguns escriptors catalans s'entrellaça amb la interpretació de música coral de ben diversos orígens. Així doncs, sentirem textos de Mercè Rodoreda, Marià Manent, Màrius Torres, Joan Sales o Xavier Benguerel, entre d'altres autors, al costat de peces corals de Juan del Encina, Tomás Luis de Victoria, Maurice Ravel, Johannes Brahms, Knut Nystedt, etc. És un espectacle on es pretén exposar les vivències d'uns ciutadans més o menys anònims, més o menys reals, i trobar un lligam emotiu amb les músiques que s'hi intercalen. Aquest muntatge va ser ideat per Esteve Costa com a projecte final de la carrera de direcció de cor a l'Esmuc i va ser presentat per primer cop el mes de maig del 2012. Alguns dels cantaires que van col•laborar en aquella actuació van proposar-se seguir cantant junts i així va néixer PAX – Cor de Cambra, el cor que protagonitza aquesta vetllada. Per la seva banda, els textos literaris seran llegits pel sabadellenc Oriol Quintana i la castellarenca Sara Schkot. 

És un espectacle que organitza amb molta il•lusió el Departament de llengües de l'Escola i convida a tota la comunitat educativa, especialment als alumnes d'ESO i Batxillerat i les seves famílies. Us hi esperem!