divendres, 25 de gener de 2013

Acte de Commemoració a les víctimes de l'Holocaust

El 24 de gener s'ha fet el primer Acte de Commemoració a les víctimes de l'Holocaust adreçat a alumnes de tot Catalunya. Els nostre alumnes de 4t hi han participat de manera activa juntament amb altres cinc centres en representació dels joves de tot Catalunya. 

Els nostres alumnes han glossat les figures de Giza Alterwain, supervivent del Gueto de Varsòvia, sobre la qual havien treballat a l'assignatura d'Educació Ètico-Cívica, i de Joaquim Amat Piniella, supervivent del camp de Mauthausen, del qual l'any vinent dedicarem a commemorar a l'escola el Centenari del seu naixement (1913-1974), un dels grans escriptors europeus de la litertura dels camps nazis. Van llegir també els noms de 10 Justos entre les Nacions, persones que van salvar la vida d'altres que estaven en perill per raó d'ideologia, ètnia, religió, orientació sexual, etc.  


El conferenciant va ser Serge Barba, nascut a la Maternitat d'Elna, i es va fer també un passi del curtmetratge guanyadors dels Òscars de 2009, "Toyland", una història de coratge i de compromís ètic amb els valors derivats dels Drets Humans. Un acte que va ser una lliçó per a tots per tal que la prevenció que suposa l'educació en valors sigui un fet indispensable en la formació dels nostres alumnes d'avui, compromesos i tractats com a éssers autònoms amb capacitat de raonament i intel•ligència.

Podeu trobar més fotos a l'àlbum de secundària d'aquest lloc web.